Mit indre øje af Anna Laurine Kornum | Svendborg Bibliotek

Mit indre øje af Anna Laurine Kornum

Anna Laurine Kornum
Foto:Bogforside

Turen ind i Barndommens land er IKKE for børn! Anna Laurine Kornums autofiktive, grafiske roman Mit indre øje er en smuk, hårrejsende udflugt down memory lane.


I den grafiske roman Mit indre øje genbesøger billedkunstner Anna Laurine Kornum en barndom præget af tågetyk sorg efter moderens død. Første opslag viser et selvportræt iført gasmaske og overlevelsesdragt: ”Som på et gerningssted, risikerer jeg, med hvert skridt, jeg tager at nedbryde sporene, der virkelig fortæller sandheden om os, hvad der virkelig ødelagde vores hjem”.

Turen ind i Barndommens Land, Den Forbudte Zone, er ikke for børn! Men det er denne hårrejsende udflugt down memory lane, som er romanens autofiktive omdrejningspunkt. Her fortælles, i de mest vidunderlige, uhyggeligt ulmende billeder, historien om en mor til fem døtre, der langsomt bliver taget af sygdom, en far der forvitrer i fortvivlelse og en stedmor fra, ja! Helvede, der som en sminket dementor suger sjælen ud af ham og den sidste rest barndomshjem. Med katastrofale følger!

Kornums billeder er fantastiske: smukke og meget uhyggelige, mugdunstende, zombie-bloddryppende og sprængfarligt fyldt med fortælling. Og så er dyrene hele tiden meget tæt på.

Nanna

Anna Laurine Kornum: Mit indre øje
En tegneserie med korte fortællinger i en postapokalyptisk verden om en datter, der ser sin familie gå i opløsning pga. sygdom og en ond stedmor. For tegneserieelskere med interesse for familien, dystopi og magisk realisme


Af: jbk

Udgivet: Tirsdag 5. september 2023 • Opdateret: Torsdag 28. september 2023