Brænd alle mine breve af Alex Schulman | Svendborg Bibliotek

Brænd alle mine breve af Alex Schulman

Brænd alle mine breve  Af Alex Schulman
Foto:bogforside

Kan man arve vrede? I Brænd alle mine breve går forfatteren på jagt i sin mors forældres historie efter den forbandelse, der synes at hvile over familien.


I den tidligere roman Glem mig gransker Alex Schulman relationen til den alkoholiserede og meget vrede mor, men hvor kom vreden og misbruget fra? Og hvordan undgår Alex Schulman at give det videre i arv til sine egne børn?

Spænd sikkerhedsselen for det drama, der udspiller sig i den Schulmanske familiefortid, er ikke for børn. Eller børnebørn for den sags skyld. 

Gennem dagbøger og breve sammenstykker Schulman det trekantsdrama, der udspillede sig en sommer i starten af 1930erne, og som forgiftede tilværelsen for alle involverede livet ud. Morfaren, den berømte, selvbevidste forfatter Sven Stolpe, er på skriverefugium i selskab med sin hustru Karin. På refugiet er også den unge, følsomme forfatter Oluf Lagercrantz, romantik opstår mellem Karin og Oluf og så er grunden til familietraumet lagt.

En elementært spændende læseoplevelse, der søger at bearbejde jalousi, hævntørst og forskruet egoisme med forståelse og forsoning i et smukt, enkelt sprog.

God fornøjelse

Nanna

Alex Schulman: Brænd alle mine breve
Af Alex Schulman (2022)
Alex Schulman dykker ned i sin familiehistorie for at finde årsagerne til sit eget mørke og sin vrede og fortæller om sine bedsteforældres dramatiske samliv. For læsere af kærlighedshistorier og slægtsromaner


Af: jbk

Udgivet: Tirsdag 5. september 2023 • Opdateret: Tirsdag 5. september 2023