Anne Lise Marstrand Jørgensen får DR Romanprisen | Svendborg Bibliotek

Anne Lise Marstrand Jørgensen får DR Romanprisen

Foto:Les Kaner

Forfatteren får prisen og de medfølgende 25.000 kroner for sin historiske roman ’Margrete I’. Mange af DR Romanklubberne har for andet år i træk primært kunnet mødes virtuelt eller i små hold.


Anden gang kan også være lykkens gang. Det blev det i hvert fald for forfatteren Anne Lise Marstrand-Jørgensen lørdag eftermiddag på Dokk1 i Aarhus. I 2011 var hun også nomineret til DR Romanprisen. Dengang måtte Anne Lise Marstrand-Jørgensen se sig besejret af forfatteren Birgitte Kosovic og bogen ’Det dobbelte land’ - men præcis 10 år senere lykkedes det for hende. Da DR’s Diana Bach direkte på P1, via streaming på litteratursiden.dk og foran et vaskeægte publikum – modsat i 2020 - kunne afsløre årets modtager af DR Romanprisen, var det nemlig Anne Lise Marstrand-Jørgensens navn, der kom op. Hun får prisen for sin historiske roman ’Margrete I’.


DR har uddelt sin romanpris siden 1999, og i år har det helt og holdent været flertallet i DR Romanklubberne, der har afgjort, hvem der skulle have prisen og de medfølgende 25.000 kroner. Tidligere år har en læserjury valgt årets vinder blandt de tre romaner med flest stemmer.

LÆS HELE NYHEDEN PÅ DR.DK

 

"Anne Lise Marstrand-Jørgensen har skrevet et poetisk  portræt af en af middelalderens mest betydningsfulde kvinder."

Læs hele artiklen og se forfatterens videopræsentation af Margrethe l på Litteratursiden

Gik du glip af prisoverrækkelsen lørdag d. 12. juni?

Så hør den her på DR P1

 

Anne Lise Marstrand-Jørgensen: Margrete I : roman
Med overblik og politisk list lykkes det den unge Margrete, datter af Valdemar Atterdag, at blive dronning i hele Norden og en af middelalderens mest magtfulde skikkelser. For læsere af historiske romaner


Af: na

Udgivet: Mandag 14. juni 2021 • Opdateret: Mandag 14. juni 2021