Hassan Preisler: Brun mands byrde | Svendborg Bibliotek

Hassan Preisler: Brun mands byrde

Hassan Preisler: Brun mands byrde

Hassan, bogens hovedperson, hører hjemme alle steder og ingen steder. Hæsblæsende, med et hav af kommaer og sidelange sætninger, men kun med meget få punktummer, gispede jeg mig gennem denne fængslende roman, hvor vi hører om Hassans opvækst i både Berlin, Bern og Bagsværd.


Det er let at blive irriteret over den fragmenterede historie, hvor vi hører om Hassans opvækst i både Berlin, Bern og Bagsværd. Krydret og forklaret med diverse familie anekdoter. Et nærmest dokumentarisk afsnit om dét Hassan Preisler selv kalder "integrations industrien" samt hele Hassans jagt på sin identitet i Beirut eller buddhisme. Altid tilpasningsparat - en ægte kamæleon.

Hertil kommer et hav af litteraturcitater, som jeg undervejs morede mig med at finde, og henvisninger til alt fra hash til kuffertmærker. Ikke engang i teksten finder Hassan identitet, men må låne andres ord. Let at blive irriteret ja, men også let at blive opslugt og få en ny forståelse på jagten på sin egen identitet.
Læs bogen som et indlæg i integrationsdebatten eller som en opsigtsvækkende dansk roman.

Se Litteratursidens analyse af bogen, eller giv dit besyv med i læseklubben på Litteratursiden.dk, hvor også forfatteren selv deltog i januar måned.

Link på "Litteratursidens analyse af bogen"

Link på "Læseklubben på Litteratursiden.dk"
 

:



Af: jbk

Udgivet: Mandag 31. marts 2014 • Opdateret: Tirsdag 15. april 2014