Halloween - historier for de yngste | Svendborg Bibliotek

Halloween - historier for de yngste

Dekorativt billede
Foto:Københavns Biblioteker

Hyggelig højtlæsning for de 3-8 årige. Her har vi samlet de bedste Halloween historier om varulve, hekse og spøgelser, Villads fra Valby og Vitello. Nogle af dem er lidt uhyggelige, men der er flest hyggelige. God læselyst!


Måske kender du allerede Villads fra Valby og Vitello, men kender du de to hekse Fikkedik og Falderina? Det er en pragtfuld billedbog på rim. 

Eller læs "Ulveungen Urds uhyggelige Halloween"  som er en hyggeligt uhyggelig  og sjov historie om at være lækkersulten efter fredagsslik og opdage at til Halloween kan man kan få slik ved at klæde sig ud og  sige "Slik eller ballade". 

Børn fra 6 år kan få de bedste tips og tricks med zombie-håndbogen Sådan bliver du en tjekket zombie, den er en genial hvis man vil have styr på zombiemoden og tips til hvad man skal spise og hvordan man skal opføre sig for at være en smart zombie. 

Bøgerne kan du reservere fra listen herunder.

Oprindeligt skrevet af Københavns Biblioteker.

Ruth Wielockx: Liva og Louis holder halloween
Serie: 
Af Ruth Wielockx (2018)
Billedbog. Liva og Louis skal fejre Halloween. De klæder sig ud som heks og spøgelse, forbereder godter til de børn der besøger dem, skærer græskarhoveder og går til sidst rundt i kvarteret med deres far og deres venner
Stine Josefine Dige, Thomas Hjorthaab: Ulveungen Urds uhyggelige halloween
Billedbog. Ulveungen Urd plager om fredagsslik, men Far Ulf siger nej. Urd går ned i byen, der er befolket af monstre. Urd opdager at det er børn, der er klædt ud; det er halloween, og børnene får slik. Det vil Urd også prøve
Anna Holmström Degerman: Vampyrvarsel
Titti er ikke meget for uhygge og halloween, men da alt tyder på at en ægte vampyr er flyttet ind i hendes opgang, tager hun sine to venner fra klassen med på vampyrjagt
Emneord: halloween vampyrer
:

:

Daniela Kulot: Spøgelser i skyggerne?
Af Daniela Kulot (2018)
Billedbog. De tre venner bjørnen Bjarke, haren Helga og regnormen Ringo skal sove sammen hos Bjarke. Det hele går fint, lige indtil Bjarkes far slukker lyset. For er det ikke spøgelser, de kan se udenfor Bjarkes værelse?
Valerie Thomas, Korky Paul: Winnie og spøgelserne
Heksen Winnie får en middagslur, da en vase smadres, og et ordentligt rabalder lyder. Winnie vågner med et spjæt og er sikker på, at spøgelser hjemsøger hendes hus. Hvordan får hun dem ud igen, og hvem ødelagde vasen?
Emneord: hekse spøgelser
Mette Kappel, Rasmus Bregnhøi: Heksehullet
Billedbog med rimet tekst. Heksen bliver grebet af oprydningstrang. Hun kaster bordet, uret og madrassen ned i hullet i haven, og til sidst er huset helt tomt. Hun savner sin seng og sit bad. Kan magi trylle det hele tilbage?
Emneord: hekse oprydning
Marianne Iben Hansen, Bodil Molich: Fikkedik & Falderina : hekserim
Billedbog om to herlige hekse på indkøbstur til Kina med en noget speciel indkøbsliste - på rim selvfølgelig!
Emneord: hekse
:

:

Bjørn Ousland: Småbørnssuppe
Af Bjørn Ousland (2016)
Billedbog. Folk er glade og har det godt i den lille by. Men pludselig en morgen er alle byens børn forsvundet. Hvor er de henne? I bjerget ved byen holder nogle underlige hekse og troldmænd til
Emneord: hekse troldmænd


Af: ala

Udgivet: Onsdag 24. oktober 2018 • Opdateret: Onsdag 24. oktober 2018