Becky Albertalli: Simon vs. verdens forventninger | Svendborg Bibliotek

Becky Albertalli: Simon vs. verdens forventninger

Dekorativt billede
Foto:Svendborg Bibliotek

Feelgood roman om at springe ud.


Simon er i al hemmelighed homoseksuel. Den eneste der kender hans hemmelighed, er den mystiske og yderst sympatiske homoseksuelle Blue, han skriver mails med. De går på samme skole – en meget stor skole – men kender ikke hinandens rigtige identitet.  

Da Simon en dag har været så uforsigtig, at glemme at logge ud af sin private mail på en af skolens computere, bliver hans hemmelighed afsløret.  Simon udsættes nu for afpresning. Han skal sørge for, at hans veninde Abby og hans afpresser kommer hinanden ved, helst så meget at Abby bliver hovedkulds forelsket. Men Simon får aldrig taget sig sammen til at få afpresseren og Abby forenet, og Simons mails bliver lækket på skolens Tumlr. Han tvinges således ud af skabet, og det er bestemt hverken sjovt eller let. Plottet skal ikke afsløres her, der er masser af drama, intriger, konflikter og forviklinger – men heldigvis også venskaber, opbakning og kærlighed.   

Hvis du er ung og godt kan lide en god kærlighedshistorie, så læs den. Hvis du er halvgammel og var pinlig bevidst om at du så lidt for meget SKAM, så læs den. - Og hvis du, uanset alder eller køn, overvejer at springe ud af skabet, så læs den! Det er en sød og livsbekræftende ungdomsbog.  

Bogen er netop filmatiseret med titlen Love Simon, og er allerede blevet meget populær i USA, ikke mindst blandt unge LGBT’er. 
 

Becky Albertalli: Simon vs. verdens forventninger
Simon lever et helt almindeligt liv, med lektier, venner, skolens dramahold og velmenende, men irriterende forældre, indtil han ved et tilfælde kommer i kontakt med Blue, en dreng, han bliver vildt forelsket i - over e-mail


Af: na

Udgivet: Torsdag 31. maj 2018 • Opdateret: Mandag 4. juni 2018