Tag på eventyr i naturen med familiens mindste | Svendborg Bibliotek

Tag på eventyr i naturen med familiens mindste

Natureventyr log og natur
Foto:Natureventyr

Unikke eventyr i naturen - tag familien med ud i naturen, med app’en Natureventyr får gåturen en ekstra dimension for børnefamilierne.


Unikke eventyr i naturen

 

Nu er der endnu en grund til at tage familien med ud i naturen, for nu bliver vores omgivende natur endnu mere eventyrlig. Med app’en Natureventyr får gåturen en ekstra dimension for børnefamilierne.

 

Natureventyr er en app fyldt med eventyr målrettet børn i alderen 3 til 8 år. Eventyrene udspiller sig som skattejagter langs børnevenlige ruter i udvalgte områder, og det gør det nemt og sjovt for børnefamilier at gå på opdagelse i naturen.

 

Svendborg Bibliotek og Natureventyr præsenterer en række unikke eventyr, der udspiller sig ved Christiansminde, Svendborg Centrum, Skansen ved Vindebyøre og Rødme Svinehaver ved Egebjerg Mølle. Alle fire eventyr er gratis at bruge.

 

Langs ruterne i disse områder udspiller sig fire fantastiske fortællinger, der alle tager udgangspunkt i de ting, som børn og voksne kan se, høre og røre ved. Fortællingerne i Natureventyr er skrevet med udgangspunkt i områdets dyreliv og lokalhistorie, men er tilsat en sund dosis fantasi i form af piratkaptajner, magiske kompasser og modige børn, der løser store mysterier og udfordringer.

 

Undervejs bliver børnene inddraget gennem spørgsmål og udfordringer, og kombinationen af fantasi, leg, bevægelse og læring er en fantastisk kur mod trætte børneben.

 


Foto af to børn på natureventyr

 

 

Fakta og kontaktinformation

Natureventyr er en app udviklet i samarbejde med DGI. Målet med app’en at gøre det nemt for børnefamilier at tage på eventyr i naturen ved at tilbyde en færdigpakket oplevelse med destination og aktivitet på stedet. Bag projektet står fem børnefamilier fra Sjælland, Fyn og Jylland.

 

App’en er gratis at downloade til både IOS og Android. I kraft at samarbejdet med Svendborg Bibliotek er eventyrene gratis tilgængelig, og man kan gå dem, så mange gange man vil.

 

De fire eventyr i Svendborg Kommune er:

 

Kaptajn Fahnø og den forsvundne skat

Ved Christiansminde kan du opleve fortællingen om dengang stampemøllerens søn, Jens, tog på eventyr med den pensionerede sørøverkaptajn Fahnø, på jagt efter en forsvunden skat. Eventyret bringer jer rundt i Christiansminde på en hæsblæsende jagt for at komme først, for i bugten ligger Kaptajn Splitskægs skib for anker, og han er helt bestemt også ude efter skatten.

 

Juliane og rejsen til fremtiden

Ved Vindebyøre bor Juliane med ørefolket, der elsker ro og stilhed, og sjældent taler højere end med en hvisken. Men Juliane er ikke som de andre. Hun blev fundet af høvdingen som spæd, og ulig de ægte ørebørn er hun lidt af en vildbasse. En skønne dag beslutter Juliane sig for at drage ud i det magiske land på skansen, der efter sigende skulle kunne vise dig din fremtid, hvis du formår at lytte efter.

 

Havfruernes mysterie og det magiske kompas

På dette eventyr følger vi igen Juliane og Jens på eventyr. De er nu blevet ældre og drømmer om at stikke til søs. Muligheden opstår, da Kaptajn Fahnø proklamerer, at han er klar til et sidste sørøvertogt, hvis han kan få hjælp til at løse den gåde, som havfruerne på byens torv har stillet. Svaret skulle efter sigende lede til en legendarisk skats beliggenhed, og den kan kun kan findes af en kvik pige med gode ører og et magisk kompas. Heldigvis har Juliane begge dele.

 

Gustav og troldens hale

Ved Egebjerg Mølle ligger Akademiet for Mægtig Magi, hvor talentfulde drenge og piger studerer for at blive fremtidens store troldmænd og troldkvinder. På dette eventyr følger vi drengen Gustav, der i jagten på et hår fra troldens hale begiver sig på en farefuld rejse ind i Rødme Svinehaver, forbi myrernes rige og ind i den dunkle troldeskov.

 

Kontakt

Maja Lisa Abildtrup – Svendborg Bibliotek 24671921 maja.lisa.abildtrup@svendborg.dk

Dennis Teilmann Maigaard, Natureventyr, 23741125, dennis@natureventyr.nu

 

 

 



Af: na

Udgivet: Fredag 14. januar 2022 • Opdateret: Tirsdag 9. januar 2024